skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Vicente Gandia Hoya de Cadenas Heretat Rosado

  • Soort: Rosé
  • Druivenrassen: Bobal, cabernet Sauvignon
  • Land: Spanje
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Inhoud: 0,75L

WIJNOMSCHRIJVING
De Hoya de Cadenas Estate is een eco-paradijs op slechts 100 km van de stad Valencia. Het landgoed beschikt over meer dan 200 hectare van de beste lokale en internationale druivenrassen.
De situatie op de hellingen van de Sierra de la Bicuerca biedt een bepaald microklimaat met warmte variaties van dag naar nacht, die de druiven hun eigen speciale kenmerken geeft en de accumulatie van de zeer gewaardeerde polyfenolen stimuleert. Alle wijnstokken worden ondersteund op latten en hebben een volledig geautomatiseerd irrigatiesysteem, dat alleen wordt gebruikt wanneer regenval schaars is. Snoeien, pre-snoeien en oogsten wordt allemaal uitgevoerd met behulp van milieuvriendelijke technieken om bodemerosie en uitputting te voorkomen.
De Hoya de Cadenas Heretat Rosado is een speciale cuvee van de inheemse Bobal druif aangevuld met de Cabernet Sauvignon. De beide druivenrassen hebben veel kleurstof in hun schillen en dat verklaart de typisch ‘Spaanse’ kleur van deze rosé.

WIJN-SPIJSUGGESTIES
Een donkere rosé kleur met purperen tonen en aroma’s van rood fruit. Pittig gastronomisch met veel rood fruit, en een stevige body en afdronk. Bij gekruide gerechten, saté en ander geroosterd vlees.

Back To Top