skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Fleur du Cap Noble Late Harvest

  • Soort: Witte wijn
  • Druivensoorten: viognier
  • Land: Zuid-Afrika
  • Alcoholpercentage: 9%
  • Inhoud: 0.375l

WIJNOMSCHRIJVING
Deze goudgele, zoete, fluweelzachte dessertwijn is gemaakt van laat geoogste, gedeeltelijk edelgerotte rieslingdruiven uit Stellenbsoch. De wijn geurt naar lychee, perzik(jam), gedroogde abrikoos, rozijn, een vleug paddestoel en bruine suiker. In de msaak komen die rijpe, rijke aroma’s terug. De afdronk is zacht, zoet maar met een citrusfrisaccent. Een wijn om bij vruchtendesserts, appeltaart, verse aardbeien te schenken maar ook bij pittige (blauwader)kaas, stevige patés met compote en gekonfijte eendenborst.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
De Fleur du Cap Noble Late Harvest is gemaakt van 100% viognierdruiven uit Stellenbosch. De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Door die ligging profiteert het fruit van de verkoelende wind vanaf de Atlantische Oceaan en wordt het beschermd tegen de hete late-middagzon. De druiven worden laat, ongeveer aan het eind van maart, met de hand geplukt. De druiven bevatten dan veel suiker. Er wordt pas geoogst als een deel van druiven, zo’n 35%, is aangetast door de botrytis cinerea, de schimmel die edele rotting veroorzaakt.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
De zoete, fruitige, fluweelzachte wijn past bij niet te zoete desserts. Bijvoorbeeld bij verse aardbeien, knapperig gebak met aardbeien en room, appeltaart, gecaramelliseerde ananas, (sorbet)vruchtenijs, limoengebak. Ook bij hartige gerechten als paté, ganzenlever, salade met gebakken lever en wat gember, gekonfijte eendenborst of kalkoenpoten en bij pittige (blauwader)kaas komt hij verrukkelijk tot zijn recht.

WIJNKAART BESCHRIJVING
Een goudgele, fluweelzachte, zoete (dessert)wijn met aroma’s van lychee, perzik, gedroogde abrikoos en honing.

Back To Top