skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Château de Valcombe No Sex for Butterfly Syrah Rose

  • Soort: Rosé wijn
  • Druivensoorten: syrah
  • Land: Frankrijk
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Inhoud: 0.75l

WIJNOMSCHRIJVING
Deze biologische rosé van Syrah komt uit een perceel dat in 1989 werd aangeplant op een zuidhelling. De bodem bestaat uit dikke lagen kiezelsteen die hier ooit door de Rhône en Durance terecht zijn gekomen. Direct na de oogst worden de druiven gekneusd en het
vrijgekomen sap gemacereerd gedurende 48 uur bij 10 graden. Hierna volgt de vinificatie in RVS. De rijping geschiedt dan 4 maanden in cemente cuves. Deze rosé is een waar genot. Mooi fris en zacht van smaak met een afdronk van rode bessen en lichte citrus tonen.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
De wijngaard ligt op hellingen rond het Chateau, op het zuiden en uitkijkend over de Camargue.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Zomers aperitief en bij salades en gevogelte.

WIJNKAART BESCHRIJVING
Biologische rosé van 100% Syrah.

Back To Top