skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage

  • Soort: Rode wijn
  • Druivensoorten: pinotage
  • Land: Zuid-Afrika
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Inhoud: 0.75l

WIJNOMSCHRIJVING
De donkere, robijnrode wijn met een mooie violetkleurige fonkeling heeft allerlei fruitaroma’s, van frisse rode bessen tot zwoele gestoofde pruimen. De combinatie van zuur en zoet levert een spannend smakenspel op. De fruitrijke wijn is vol, krachtig en stevig en komt bij diverse soorten geroosterd en gegrilleerd vlees het best tot zijn recht. Deze wijn van Zuid-Afrika’s eigen, inheemse pinotagedruif is ook de klassieke begeleider van bobotie, de Kaapse vlees-groentenstoofschotel.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
De Fleur du Cap Pinotage wordt gemaakt van 100% pinotagedruiven uit Stellenbosch. De wijnstokken zijn tussen 1989 en 1997 geplant. Ze staan op 200 tot 320 meter hoogte. Er wordt met de hand aan het eind van februari geoogst.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Deze robuuste, fruitrijke wijn is gemaakt om bij geroosterd en gegrilleerd vlees te schenken. Hij past bij kruidige lamsbout, sappige karbonades, struisvogelbiefstuk, wildzwijnsteak, entrecote, kalkoenpoten enzovoort. Pinotage is de klassieke begeleider van
bobotie, de Kaapse vlees-groentenstoofschotel.

WIJNKAART BESCHRIJVING
Een robuuste, fruitrijke eetwijn met een volle, krachtige smaak waarin frisse en zwoele aroma’s elkaar spannend afwisselen.

Back To Top