skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Fleur du Cap Essence du Cap Chenin Blanc Wooded

  • Soort: Witte wijn
  • Druivensoorten: chenin blanc
  • Land: Zuid-Afrika
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Inhoud: 0.75l

 

WIJNOMSCHRIJVING
De Fleur du Cap Chenin Blanc is een houtgelagerde wijn die uit 100% chenin blanc bestaat. De volle, aromatische wijn heeft het sappige van rijpe vruchten als abrikoos, perzik en meloen en het zwoele van vanille en butterscotch. De houttonen zijn met de fruitige aroma’s versmolten. Deze rijke, elegante wijn komt aan tafel bij vis-, kip- en
groentengerechten helemaal tot zijn recht.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. Wijnhuis Bergkelder is letterlijk een kelder die voor een deel in Stellenbosch’s Papegaaiberg is ingebouwd. De druiven voor deze Fleur du Cap Chenin Blanc komen uit ‘districts’ en ‘wards’ rondom Stellenbosch, ten noordoosten van Kaapstad.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
De geurige, volle, elegante Chenin Blanc is een ideale wijn om met gerechten te combineren. Hij past bij smeuïge vis- en gevogeltegerechten, salades met vis, kip of kaas en een mollige dressing, bij niet te pikante Thaise groente- en gevogeltegerechten
en bij witvlees, eventueel van de ‘braai’.

WIJNKAART BESCHRIJVING
Een heldergele, houtgelagerde wijn met een zachte smaak waarin exotisch fruit, vanille en een vleug butterscotch voorkomen. Elegant.

Back To Top