skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Craggy Range Aroha Pinot Noir Te Muna Road Vineyard

  • Soort: Rode wijn
  • Druivensoorten: pinot noir
  • Land: Nieuw-Zeeland
  • Alcoholpercentage: 13.5%
  • Inhoud: 0.75l

 

WIJNOMSCHRIJVING
De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. Hij is afkomstig uit de Te Muna wijngaard van twee speciale percelen met een rotsachtige bodem. De Pinot Noir stokken zoeken hun weg in deze moeilijke ondergrond. Als de druiven de juiste rijpheid bezitten worden ze volledig handmatig geoogst. De wijn, gebotteld in een zware fles, heeft een robijnrode kleur en de geur doet denken aan frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd met fijne tannines en een talmende afdronk.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
De wijngaard waarin de twee percelen voor Aroha liggen, bevindt zich op een hoger gelegen plateau omsloten door bergen. De wijnregio Martinborough bevindt zich op het zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Met wilde eend, ree en rood vlees.

WIJNKAART BESCHRIJVING
De Aroha Pinot Noir wordt alleen gemaakt in buitengewoon goede jaren. In de neus tonen van frambozen, kersen, kaneel en aardse tonen. De smaak is rijk en geconcentreerd.

Back To Top