skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Castillo de Molina Chardonnay Reserva

  • Soort: Witte wijn
  • Druivensoorten: chardonnay
  • Land: Chili
  • Alcoholpercentage: 13.5%
  • Inhoud: 0.75l

WIJNOMSCHRIJVING
De Chardonnay druiven voor de Castillo de Molina heeft San Pedro staan in hun beste wijngaarden in Casablanca Valley. De Pacific Oceaan heeft een temperende invloed, waardoor de druiven langzaam kunnen rijpen en ook fijne zuren bewaren. Na de
handmatige oogst vindt er voor deze wijn een complexe vinificatie plaats. Op hout en in RVS. De wijn is helder geel van kleur. De geur heeft grapefruit en witte perzik alsmede een toets van hazelnoot. De smaak is medium bodied met romigheid en ook frisheid. Goede
vulling en evenwicht.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
De Casablanca Vallei ligt aan de kustvlakte tussen Santiago en Valparaiso, met lage heuvels en flauwe hellingen op minder dan 400 meter boven zeeniveau. Het relatief koele, gematigde klimaat in het gebied wordt sterk beïnvloed door de lichte zeewinden en geldt als Chili’s topgebied voor witte wijnen. De nachten zijn koel en ‘s
ochtends is het er vaak mistig. De druiven behouden hierdoor hun zuren en krijgen niet te veel suikers.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Kip, gegrilde vis, pasta, risotto

WIJNKAART BESCHRIJVING
Een houtgerijpte witte wijn met tropisch fruit en een botertje.

Back To Top