skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Vicente Gandia Xibrana Crianza

  • Soort: Rode wijn
  • Druivensoorten: Granache, Mazuelo, Shiraz
  • Land: Spanje
  • Alcoholpercentage: 14%

WIJNOMSCHIRIJVING
Xibrana Crianza is de naam van de Priorat van het huis Vicente Gandia. Xibrana was de oude naam van de hoofdstad van Priorat. Daarnaar is deze wijn van Vicente Gandia vernoemd. Een wijn van de typische granietrotsen van Priorat.
De Xibrana Crianza is donkerrood van kleur en heeft een bouquet van rokerige nuances van gemalen steen, leer, lavendel, maar ook impressies van zwarte kersen en cranberries. De smaak is elegant met lagen van smakelijke vruchten, een stevige body en diepte met een lange afdronk.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
De wijngaarden liggen op terrassen van de Licorella, een ondergrond die een mengsel is van leisteen en een granietachtige bodem. De wijn wordt gemaakt van de druivenrassen Mazuelo, Shiraz en Garnacha. De wijnranken zijn gemiddeld tussen de 25 en 40 jaar oud. De jonge wijn krijgt een rijping van een half jaar in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter van diverse toastings. De wijn wordt zodoende op de markt gebracht als Crianza. Deze Crianza uit de Priorat behoort met zijn zes maanden rijping op eiken vaten tot de lichtere in zijn soort.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Heerlijk bij paté, pittige worstsoorten, gerechten met rood vlees en harde kazen.

Back To Top