skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Cantine Lenotti Massimo Rosso

  • Soort: Rode wijn
  • Druivensoorten: corvina veronese, sangiovese
  • Land: Italië
  • Alcoholpercentage: 14.5%
  • Inhoud: 0.75l

WIJNOMSCHRIJVING
Deze wijn toont het beste van Italië’s: finesse en elegantie. In de geur overheersen leer, hout, vanille, truffel en cacao die in de smaak worden aangevuld met veel zwarte bessen. Door de rijping op diverse soorten eikenhout zijn de tannines mooi afggerond en de aroma’s van toast en vanille goed geïntegreerd. Een echte topper!

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
Deze wijn is afkomstig van het heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van het Gardameer, rondom de dorpjes Bardolino, Lazise, Cavaion en Garda. De bodem is kiezelig en is van oorsprong morene (uitlopers van de gletsjers in de ijstijd). De wijngaard ‘La Pra’ ligt in de heuvels aan de oostzijde van het Gardameer.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Rood vlees, wild, gebraad, stoofschotels

WIJNKAART BESCHRIJVING
Italiaanse topper met elegantie en finesse.

Back To Top