skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Laroche Viognier

  • Soort: Witte wijn
  • Druivensoorten: viognier
  • Land: Frankrijk
  • Alcoholpercentage: 12.5%
  • Inhoud: 0.75l

WIJNOMSCHRIJVING
Michel Laroche, de innovatieve maker van topwijnen in Chablis, werkt tegenwoordig ook in de Languedoc en Chili. Deze Viognier is één van zijn cépage- wijnen uit het Franse zuiden. De viognierdruif staat bekend om zijn unieke, geurige, florale aroma’s. Laroche’s Viognier Vin de Pays d’Oc is ook heel geurig maar op een aangenaam subtiele wijze. Perzik, meloen, ananas en een vleug hyacinth zijn aroma’s die voorkomen in deze opvallend elegante, frisfruitige Viognier. Verrukkelijk als droog, opwekkend aperitief en een aanrader bij lichte gerechten.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
Viognier is een lastige druif. Hij kan uitstekend veel zon verdragen, maar heeft ook koelte nodig om te voorkomen dat hij te log, te dik en te uitgesproken wordt. Michel Laroche heeft zijn viognier in de Languedoc op hellingen met een noordelijke expositie aangeplant zodat ze wel zon maar niet te veel warmte krijgen. Het resultaat is een frisse, elegante, evenwichtige Viognier.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Door zijn uitgesproken florale tonen wordt een Viognier terecht bij gerechten met oosterse specerijen aangeraden. Laroche’s Viognier is ook aromatisch maar op een mooie, bescheiden wijze waardoor hij bij verfijnd gekruide gerechten het best tot zijn recht komt. Gegrilde jakobsmossel met kervelboter, salade met venkel en rivierkreeft, tongfilet met kerriejus, geroosterde kipfilet, pasta met zeevruchten, milde kaas als port salut.

Koop Laroche Viognier
Back To Top