skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Pascal Jolivet Pouilly Fumé

  • Soort: Witte wijn
  • Druivensoorten: sauvignon blanc
  • Land: Frankrijk
  • Alcoholpercentage: 12.5%
  • Inhoud: 0.75l

WIJNOMSCHRIJVING
Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Zo ontstaan heel zuivere wijnen. Proefnotities: helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.

LIGGING VAN DE WIJNGAARD
Wijngaarden liggen 200 km ten Zuiden van Parijs aan de rechteroever van de Loire rivier. Ze zijn zeer divers van karakter: kalk van “Les Loges” = lengte en body. Klei-silicum en fruitigheid in “Saint Andelain” en zand en kalksteen van “Tracy sur Loire”.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Perfect bij schaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.

WIJNKAART BESCHRIJVING
Elegante, droge, fruitige wijn. Licht mineralig en mooi in balans, met een lange afdronk: een Pouilly Fumé van grote klasse.

Back To Top