skip to Main Content

Beoordelingen: 4.7/5 (2 votes)

    

Bin 51 Riesling Eden valley Australië

  • Soort Wit – Fris en fruitig
  • Druivensoorten Riesling
  • Land Australië
  • Alcoholpercentage 12,5%
  • Inhoud 0.750L

OMSCHRIJVING
Het op grotere hoogte gelegen Eden Valley is een van de Australische topgebieden van witte wijn (vooral Riesling) geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Penfolds hier zijn Bin 51 (Bin verwijst naar het vatnummer) heeft gecreeerd. Proefnotities: Bleek met groene reflexen, delicate neus met limoen en florale tonen. De onderliggende minerale complexiteit geeft structuur en diepte. De pittige, natuurlijke zuurgraad combineert fraai met het minerale karakter, zorgt voor intensiteit en een lange afdronk.

LIGGING WIJNGAARD
De beste locaties in Eden Valley.

WIJN-SPIJSSUGGESTIES
Als aperitief, bij voorgerechten (vis- en groenteterrines, vissalades), schaaldieren, vis, Oosterse gerechten, gevogelte en kaas (geitenkaas, feta, jonge Edammer).

Back To Top